Hitri in drzni

Med vratolomno vožnjo in begom večkrat trčil v policijsko vozilo, naposled z družbo obtičal v potoku

J.V.
9. 12. 2022, 08.39
Posodobljeno: 9. 12. 2022, 08.46
Deli članek:

27. novembra so policisti na avtocestnem postajališču Starine opazili voznika alfa romeo z nameščenimi registrskimi tablicami, ki so bile očitno ponarejene ...

Bobo
Fotografija je simbolična.

Zapeljali so za njim in ga ustavljali po protokolu, vendar voznik znakov ni upošteval, nadaljeval je z nevarno vožnjo, ves čas pospeševal hitrost, zapeljal preko mostov na Otočcu, potem ustavil sredi ceste, prestavil v vzvratno in se z veliko hitrostjo zaletel v prednji del policijskega vozila.

Po trčenju je zapeljal naprej, ponovno prestavil vzvratno in ponovno trčil v policiste, potem močno pospešil in nadaljeval z nevarno vožnjo proti Ratežu. Voznik je na enak način poskušal še dvakrat trčiti v vozilo policije, vendar se je policistom uspelo trčenju izogniti.

V Dolenji vasi je ubežnik zapeljal s ceste preko travnate brežine in v potok, kjer je naposled z avtom obtičal. Policisti so na kraju prijeli 20-letnega in 54-letnega osumljenca iz okolice Novega mesta, eden od sopotnikov pa je pobegnil. Mlajši je še poskušal napasti policiste, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in pridržali

Med preiskavo kaznivih dejanj nevarne vožnje in preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi, so novomeški kriminalisti ugotovili, da je s kraja pobegnil voznik. 33-letnega osumljenca so izsledili 6. decembra in mu odvzeli prostost. S kazensko ovadbo so ga privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je po zaslišanju zanj odredil pripor.