Družinska tragedija

Milan si je v kleti bloka sodil z granato; sosedje pomislili, da je razneslo plinsko cev

J.V.
3. 12. 2022, 21.25
Posodobljeno: 3. 12. 2022, 21.30
Deli članek:

56-letnik se je raztrelil, medtem ko sta soproga in njegov mladoletni sin v višjih nadstropjih še spala.

arhiv Svet24
Fotografija je simbolična.

Stanovalce bloka na Trgu Džačkovega bataljona 7 v srbskem Šabcu je danes zjutraj ob 7.15 prebudila silovita eksplozija, na hodnikih jih je pričakal gost dim. Kmalu je postalo jasno, da se je v kleti razstrelil 56-letni sostanovalec Milan M. z aktiviranjem ročne granate, medtem ko sta njegova soproga in 16-letni sin še spala v stanovanju.

"Ropotalo je in se treslo in nismo takoj vedeli, kaj se je zgodilo. Mislili smo, da je spodaj v kleti počila plinska cev. Ko je šel dol, je predsednik hišnega sveta našel Milana mrtvega. Bomba mu je razstrelila glavo in prsi," po poročanju Telegraf.rs pravijo stanovalci.

"To je strašna tragedija. Milan je moj sosed, moj sosed, in v tej stavbi sva skupaj odraščala. Vedno je bil dober človek. Pojma nimam, zakaj je to naredil. Nisem imel poguma, da bi šel dol in ga zadnjič videl, tako da mi je ostal v spominu, kot ga poznam že od otroštva," je povedal sosed Milorad Rajšić.

V Šabcu je marsikdo poznal pokojnika, ker je imel mizarsko delavnico. Znanci pravijo, da je bil delaven človek, predan družini. Iz prvega zakona ima sina, ki je odraščal z mamo, diplomiral in zdaj živi v Novem Sadu. Z višjega državnega tožilstva so sporočili, da je bila odrejena obdukcija, nadaljnja preiskava pa bo morda pokazala podrobnosti družinske tragedije, še piše Telegraf.