15-letnik umrl

Poljski par je mučil dečka in smejal, sedaj gresta do smrti v zapor

M.K.
3. 11. 2022, 19.27
Posodobljeno: 3. 11. 2022, 20.02
Deli članek:

Sodišče v Veliki Britaniji je na dosmrtno zaporno kazen obsodilo 35-letno Poljakinjo Agnieszko Kalinowsko in njenega partnerja Andrzeja Latoszewskega, ki sta njenega 15-letnega otroka več tednov mučila in se ob tem še smejala. Dečka sta pretepala s posteljno letvijo, kablom in vanj zabadale igle. Umrl je lani avgusta.

manchestereveningnews.co.uk
Sodišče je poljski par obsodilo na najmanj 39 let zapora.

Peklenski par, Agnieszka Kalinowska in njen partner Andrzej Latoszewski, je 15-letnega dečka več tednov pretepal s posteljno letvijo, bičal z električnim podaljškom ter ga zbadal z iglo, preden je 13. avgusta lani umrl.

Sebastian Kalinowski je umrl zaradi okužbe, ki jo je povzročili nezdravljen zaplet po večkratnemu zlomu reber, poročajo britanski mediji. Kalinowska se je sicer s svojim sinom in partnerjem v Veliko Britanijo preselila leta 2020.

Po dečkovi smrti je policija aretirala par in zasegla posnetke nadzornih kamer v stanovanju, ki sta jih namestila tudi zato, da ga bi lahko na daljavo nadzirala.

Mladega Sebastiana sta "kaznovala" in pretepala za vsako najmanjšo "napako", med drugim zato, ker mu je na tla padla hrana ali ker je sredi noči odšel na stranišče. Ob mučenju otroka sta se celo smejala.

Krivdo zanikala

Po aretaciji sta 35-letna Agnieszka Kalinowska in 36-letni Andrzej Latoszewski zavračala krivdo. Tako kot sta bila sama neusmiljena, tudi britansko sodišče ni pokazalo usmiljenosti. Obsodilo ju je na dosmrtni zapor, za predčasni odpust pa bosta lahko prvič zaprosila po 39 letih za rešetkami, ko bosta stara 74. oziroma 75. let.