Obsežen požar

FOTO: V zagrebški industrijski coni gorelo do jutra, na terenu 200 gasilcev

S.R.
4. 8. 2022, 08.09
Deli članek:

Včeraj ob približno 21.30 uri se je v skladišču enega od podjetij v zagrebški industrijski coni Žitnjak razplamtel obsežen požar.

Vatrogasna postrojba Zagreb
Požar na območju industrijske cone Žitnjak.

Na terenu je sprva posredovalo približno 60 gasilcev, a so kmalu potrebovali dodatne sile, njihovo število pa je naraslo na 200. Požar so ukrotili šele po polnoči in ga nato gasili do jutranjih ur, poročajo hrvaški mediji, ki dodajajo, da je bilo celo noč na kraju več kot 50 gasilskih vozil. Zjutraj so nato na terenu ostali še gasilci dveh gasilskih društev, ki se zdaj spopadajo z ostanki požara.

Zagorela je približno 5000 kvadratnih metrov velika površina v hali, v kateri se nahajajo lesene palete, kartonska embalaža in drugi predmeti. Gasilci so del hale uspeli rešiti, hkrati so uspeli preprečiti, da bi se požar razširil na druge dele podjetja.

Hrvaški mediji so sprva poročali še, da se je v požaru poškodovala ena oseba, a se je izkazalo, da se navedena oseba ni poškodovala v požaru, temveč je poškodbe utrpela med padcem s kolesa v neposredni bližini intervencije.