HIŠNA PREISKAVA

V počitniški hiši v bližini Brežic je gojil konopljo in izdeloval bombe

M. T. V.
27. 7. 2022, 11.53
Posodobljeno: 27. 7. 2022, 12.37
Deli članek:

Policisti odkrili cel kup sestavin za izdelavo eksplozivnih teles. Le kaj je nameraval osumljenec z vsemi temi nevarnimi snovmi?

Policijska uprava Novo mesto
Osumljenec je izdeloval tudi konopljino smolo.

Brežiški policisti so včeraj potrkali na vrata počitniške hiše 37-letnika, osumljenega kaznivega dejanja s področja prepovedanih drog. Med hišno preiskavo so odkrili prirejene prostore za gojenje prepovedane konoplje. V njih je raslo več rastlin konoplje v višini so 1,80 metrov, poleg tega so odkrili še dvajset kilogramov posušene konoplje, konopljino smolo v različnih embalažah, predmete, namenjene pakiranju in preprodaji prepovedane droge in opremo ter pripomočke za gojenje konoplje.

A to še ni bilo vse! Našli in zasegli so tudi devet prepovedanih petard, sestavine za izdelavo smodnika in eksplozivnih teles in več kot 60 tulcev polnjenih s črnim smodnikom in električnimi vodniki za vžig.
Pri zasegu predmetov so zato sodelovali tudi strokovnjaki Nacionalnega forenzičnega laboratorija, kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Novo mesto in bombni tehniki Specialne enote GPU.

Brežiški policisti nadaljujejo s kriminalistično preiskavo in analizo zaseženih predmetov, zoper 37-letnega osumljenca pa bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi in postopki v športu ter predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog in nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva. Uvedli bodo tudi prekrškovni postopek zaradi posesti prepovedanih pirotehničnih izdelkov.