Kraja pri belem dnevu

Naivnemu turistu s polnimi žepi evrov namesto hrvaških kun podtaknil beloruske rublje

S.R.
15. 7. 2022, 11.53
Posodobljeno: 15. 7. 2022, 11.58
Deli članek:

Če na dopustu na Jadranu, pravzaprav kjer koli, kjer kot denarno enoto ne uporabljajo evra, naletite na potrebo po dodatni količini lokalne valute, nikar ne nasedajte mešetarjem na ulici, ki vam skozi zobe ponujajo ugodnejši tečaj.

Profimedia
Opeharil ga je pred bančno poslovalnico v Buzetu.

Enemu takih je v Buzetu, istrskem mestu streljaj od slovenske meje, pred dobrim tednom dni nasedel nek nemški turist. Kot poroča portal Glasistre, mu je nadvse ugodno menjavo na ulici obljubljal nek moški, za katerega se je pozneje izkazalo, da gre za 57-letnega bolgarskega državljana.

Policija ga je v teh dneh izsledila in tudi potrdila sume, da je šlo za kaznivo dejanje prevare, ki se je odvilo pred eno od bančnih poslovalnic v Buzetu. Tam ga je namreč prestregel, ko se je Nemec namenil v banko, da bi za kune zamenjal 1000 evrov. Od Bolgara je po bolj ugodnem tečaju prejel nekaj sto kun in večje število bankovcev, ki pa so bili v precej manj vredni beloruski valuti. Hrvaška policija je Bolgara 13. julija ujela na mejnem prehodu Bajakovo, ko je poskušal zapustiti državo. Včeraj so ga že vrnili v Istro, in sicer v priporno celico tamkajšnje policijske uprave.