lovili so morilca

Preplah v Avstriji, prebivalce so pozvali, naj ne pobirajo štoparjev

R.T.
15. 7. 2022, 06.46
Posodobljeno: 15. 7. 2022, 07.18
Deli članek:

V Avstriji se je v nočnih urah končal lov za 50-letnim strelcem, ki je v večernih urah na drugi strani avstrijsko-nemške meje umoril 32-letnega moškega.

Profimedia
V iskalni akciji so sodelovali tudi pripadniki specialne enote Cobra.

Včeraj ob približno 20.30 so v bavarskem kraju Burghausen, ki se nahaja neposredno ob avstrijski meji, odjeknili streli. Zaradi strelnih ran je umrl 32-letni moški, strelec pa je pobegnil čez mejo v Avstrijo. Avstrijska policija je nemudoma izdala opozorilo, naj prebivalci na cesti niti slučajno ne pobirajo štoparjev.

Po navedbah očividcev je sicer osumljenec, 50-letni nemški državljan, s kraja pobegnil z avtomobilom znamke BMW. Tega so nato malo pred polnočjo dejansko odkrili na območju občine Überackern v avstrijski deželi Zgornja Avstrija. Ker je bil moški oborožen, so širše območje zavarovali in začeli z iskanjem, v katerem je sodelovala tudi specialna enota Cobra. Osumljenca so malo pred 1. uro vendarle izsledili in ga aretirali. Podrobnosti o aretaciji še niso znane, znano je le, da je 50-letni morilec pristal na varnem na policijski postaji v kraju Braunau na meji z Nemčijo.