Lopov

V Ljubljani zašili serijskega rokomavha, ki je lastne žepe polnil s tujo lastnino

S.R.
14. 7. 2022, 13.23
Posodobljeno: 14. 7. 2022, 13.32
Deli članek:

Ljubljanski policisti so v torek aretirali 26-letnika, osumljenega storitve več kaznivih dejanj zoper premoženje.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

26-letni lopov si je v zadnjih mesecih nabral lepo bero kaznivih dejanj.

Policisti ga denimo sumijo, da je 22. maja v središlu Ljubljane oškodovancu ukradel mobilni telefon skupaj z gotovino in karticami, ki jih je imel nespametno shranjene v ovitku. 26-letnik je pozneje bančno kartico uporabil na treh različnih lokacijah, oškodovancu pa povzročil za približno 500 evrov materialne škode. 

11. julija se je opasal z novo lopovščino, ko je izpred stanovanjskega bloka odtujil kolo z motorjem in denarnico, ki je bila spravljena v torbi na vozilu. Tudi tokrat je kartico uporabil na treh različnih lokacijah in oškodovancu povzročil za približno 400 evrov škode.

Že naslednjega dne je bil znova na delu. Z doslej še neznanim storilcem je v središču Ljubljane pristopil do voznika osebnega vozila, mu z nožem zagrozil, da je slednji skupaj s potniki izstopil. S pajdašem sta nato vozilo ukradla in s tem povzročila za približno 25.000 evrov škode.

Policisti so osumljenca danes skupaj s kazensko ovadbo zaradi kaznivih dejanj tatvin, ropa in zlorab negotovinskih plačilnih sredstev pripeljali pred preiskovalnega sodnika.