To ni bil njegov prvi beg

FOTO: Prekaljeni lopov pred policisti bežal na kosilnici

R.T.
13. 7. 2022, 07.07
Posodobljeno: 13. 7. 2022, 07.11
Deli članek:

Policisti v okrožju Okaloosa na Floridi so morali v soboto ubežnika, ki je pred njimi bežal na kosilnici, ustaviti z električnim paralizatorjem.

OkaloosaSheriff
Dusty Mobley je bežal na kosilnici.

Policisti so 40-letnega Dustyja Mobleyja na domu v kraju Holt na severozahodu Floride obiskali, da bi izvršili nalog za prijetje. Osumljen je namreč kraje 40.000 ameriških dolarjev (slabih 40.000 evrov) vrednega čolna. Prispeli so ravno v trenutku, ko je na vrtu kosil travo. Nemudoma je stopil na plin, za njim pa se je pokadilo. Policisti so mu sledili peš in ga ustavili šele z električnim paralizatorjem. Med aretacijo so ga še preiskali in mu iz žepov izvlekli revolver, ključ za lisice in pipo, na kateri so našli sledi metamfetamina.

Na njihovem radarju se je sicer znašel zaradi velike tatvine, tatvine avtomobila in drugih kaznivih dejanj, h katerim so zdaj dodali še kazniva dejanja preprečitve uradnega dejanja ter, ker gre za že obsojenega kriminalca, nezakonite posesti orožja in pripomočkov za uporabo droge. Kot so včeraj poudarili lokalni policisti, mu sodnik ni omogočil plačila varščine, zato je ostal v priporu. »To je prvi primer, ki ga poznam, da je nekdo poskušal pobegniti na kosilnici,« je glede Mobleyjevega bega, ki je sicer trajal vsega 17 sekund, pojasnila tiskovna predstavnica šerifovega urada v okrožju Okaloosa Michele Nicholson. Ameriški mediji še poročajo, da je policistom enkrat že uspel pobegniti. Zaradi kraje čolna so ga namreč obiskali že na začetku letošnjega leta, a se je takrat ob njihovem prihodu nahajal ravno na ukradenem čolnu. S plovilom je pobegnil v močvirje.