Postporodna psihoza

7-mesečnika s prirojeno boleznijo potisnila s četrtega nadstropja parkirne hiše

R.T.
6. 5. 2022, 07.28
Posodobljeno: 6. 5. 2022, 07.38
Deli članek:

Mama 7-mesečnika je bila že lani spoznana za krivo, sedaj pa ji je sodnik v kalifornijskem okrožju Orange prisodil kazen.

Twitter
Noe Medina mlajši je imel prirojeno bolezen, zaradi katere se je njegov vrat krivil v eno smer.

Danes 42-letni Sonii Hermosillo se je leta 2011 sin Noe Medina ml. rodil s prirojeno boleznijo, zaradi katere se je njegov vrat krivil v eno smer, prav tako pa je imel 'zaležano glavico', zaradi katere je moral nositi ortopedsko čelado.

Sonii se je kmalu po rojstvu razvila postporodna depresija, po pričanju moža pa celo postporodna psihoza. Njen mož je po smrti dečka leta 2011 dejal, da v 13 letih razmerja nista nikoli imela težav, da pa se je vse to spremenilo po rojstvu sina.

Avgusta 2011 se je s takrat 7-mesečnim sinom Sonia odpeljala v garažno hišo poleg otroške bolnišnice, kamor je Noeta vozila na preglede. Na tisti dan sicer Noe ni imel pregleda. Odpeljala se je v četrto nadstropje garažne hiše, dojenčku z glave snela čelado, ki jo je nosil zaradi zaležane glavice in ga spustila z roba stavbe, da je padel štiri nadstropja globoko. Padec Noeta je opazila mimoidoča, ki mu je prihitela na pomoč. Reševalci so ga odpeljali v bolnišnico, kjer je čez dva dni umrl.

S kraja nesreče se je nato odpeljala. Ko so jo policisti ustavili in zaslišali glede praznega otroškega sedeža je z njimi mirno sodelovala.

V bran ji je že takrat stopil mož, ki je zatrjeval, da je rojstvo sina nanjo izredno slabo vplivalo. Moledoval je policiste, naj mu po izgubi sina ne vzamejo še žene, in da ni vedela kaj počne, saj da je trpela za hudo obliko postporodne psihoze.

Več kot deset let po usodnem dnevu je zgodba dobila sodni epilog. Sonii je sodišče prisodilo 25-letno zaporno kazen.