Poškodovan 13-letnik

Drama v osnovni šoli Žužemberk: 14-letni učenec v šolo prinesel pištolo, odjeknil je strel ...

S.R.
26. 4. 2022, 14.13
Posodobljeno: 26. 4. 2022, 15.50
Deli članek:

Na kraju so kriminalisti in policisti, ki so že pojasnili, da je prišlo do nezgode in da ni šlo za namerno dejanje.

Bobo
Fotografija je simbolična.

Novomeški policisti so danes ob približno 10.30 uri prejeli obvestilo o streljanju v osnovni šoli v Žužemberku. V dogodku je bila ena oseba lažje poškodovana, na kraju pa so prisotni kriminalisti in policisti, ki dogodek preiskujejo.

Kot je pozneje na novinarski konferenci pojasnil vodja operativno-komunikacijskega centra pri PU Novo mesto Robert Perc, je na šoli prišlo do nesreče, v kateri se je sprožil en strel. Sprožitev pištole je bila nenamerna. Sicer pa prve ugotovitve kažejo, da je pištolo v šolo prinesel 14-letni učenec, pri čemer se je v garderobi sprožila, drobci krogle, ki je zadela v tla, pa so poškodovali 13-letnega učenca. Slednji ima opraskane noge in je pristal v novomeški bolnišnici, od koder so sporočili, da so poškodbe na srečo lažje narave.

14-letnik je sicer rokoval s starejšim orožjem hrvaške izdelave iz devetdesetih let prejšnjega stoletja, ki naj bi bila last njegovega pokojnega sorodnika. V nabojniku je bilo sicer še 10 nabojev, a po sprožitvi po navedbah Perca ni prišlo do repetiranja. Ker je tulec ostal v pištoli, do ponovne sprožitve ne bi prišlo.

Policisti vse okoliščine morebitne neprimerne hrambe pištole še ugotavljajo, po prvih ugotovitvah pa naj bi se nahajala v nenaseljeni hiši v »neki omari,« kjer je domnevno ostala po smrti pokojnika. Policisti so hišo zapečatili, pri čemer ugotavljajo tudi morebitno odgovornost polnoletnih oseb. Primer obravnavajo kot sum kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti.

Perc zaradi varstva osebnih podatkov, saj so bile v dogodek vpletene mladoletne osebe, več podrobnosti ni želel razkrivati. Hkrati je pohvalil hitro in ustrezno ukrepanje uslužbencev na šoli, ki so pištolo takoj zavarovali in poskrbeli tudi za varnost učencev.

Dolenjski list
Osnovna šola Žužemberk