Zanimivosti

Arboretum Volčji Potok - pomladni raj za vse

Oglasno sporočilo
26. 4. 2022, 14.37
Posodobljeno: 26. 4. 2022, 14.39
Deli članek:

Praznično-počitniški čas je pravi čas za obisk Arboretuma. Tulipani pričarajo pravo pomlad v Arboretumu - jih je veliko, zato je res čarobno.

Tulipani imajo prav posebno mesto v parku, saj obiskovalce privabljajo vsako leto, že več kot trideset let. Tudi letos bo na ogled 2 milijona tulipanov, ki so posajeni na travniku ob drevoredu, ob na novo tlakovani poti med vhodom in pristavo (tam bodo tudi z imeni označene sorte tulipanov), na velikih gredah pred pristavo in v bolj senčnem Zgornjem angleške parku, kjer bodo cveteli najdlje. So vam všeč rdeči, beli ali pa morda črni, večcvetni ali lilijecvetni? Na ogled je 300 različnih sort, gotovo bi kakšnega vzeli za svojega. Obiskovalci imate še posebno odgovorno nalogo, da izberete mistra tulipanov. Deset posebnih tulipanov čaka na vaše glasove, a samo eden bo imel še naprej časno mesto kot Mister Arboretuma 2022. V tem pomladnem času navdušujejo še japonske češnje, magnolije ter še več kot štiri tisoč različnih dreves in grmov, več kot 15 km poti, 85 ha površine ...

Otroci v parku

Za otroke je v parku veliko otroško igrišče obogateno z dodatnimi igrali. Tu so še dinozavri in kiti v naravni velikosti. Po parku se lahko zapeljejo z vlakom … morda pa jih bo navdušilo fotografiranje tulipanov in bodo sodelovali na foto natečaju Tulipani v Arboretumu. Gotovo bodo navdušeni tudi nad sladoledno ponudbo.

Razstave  

Obisk Arboretuma si lahko popestrite s kulturnim doživetjem v Galeriji Janeza Boljke, kjer si lahko ogledate grafike svetovno znanega slikarja Salvadorja Dalija - Romeo in Julija, pri pristavi pa razstavo Cvetoča pot Marije Auersperg Attems. V rastlinjakih je razstava kaktusov ter sobnih rastlin, ananasovk in orhidej. Pod platneno streho je razstava Navdih pomladi in v razstavišču pod arkadami Cvetlični aranžmaji.

Prepustite se ponudbi rokodelcev na sejmu domače obrti ali pa izberite rastlino za vaš dom ali vrt v vrtnem centru.

Uporabne informacije

Pot do Arboretuma je označena vse od avtocestnega odcepa Domžale. Parkirate lahko na označenem parkirišču pred vhodom v park. Parkirišče v času spomladanske razstave razširimo na travnate površine v okolici vhoda v park. Parkiranje je brezplačno. Prosto parkirišče vam bodo pomagali najti zadolženi redarji.

Trudimo se, da bi bil obisk parka neprecenljiva izkušnja, ki bi bila tudi cenovno dostopna. Najugodnejše so vstopnice za dva obiska. Pri nakupu ostalih dnevnih vstopnic prek spleta prejmete 10 % popust. 

Park je odprt vsak dan od 8. do 20. ure – tudi v soboto in nedeljo ter na praznične dni. Za plačilo lahko unovčite tudi BON 21.

Vaši štirinožni spremljevalci bodo hvaležni za dolg sprehod v slikoviti naravi. Zanje plačate vstopnico za psa. Psi morajo biti ves čas na povodcu, z vrvice jih lahko spustite le v posebnem igrišču za kužke, ki se nahaja v bližini Zgornjega angleškega parka.

Arboretum je odlična destinacija za celodnevni izlet. Do 2. maja bo gostinska ponudba na voljo pred vhodom v park in znotraj parka – pri pristavi in pri otroškem igrišču.

Še več informacij najdete na www.arboretum.si ali telefonu 031/379-705. 

Arboretum je pravi kraj za poseben počitniški dan!