Zagreb: resna nevarnost ali neslana šala?

Grožnja z bombo v zagrebškem nakupovalnem središču

A.R:
22. 4. 2022, 16.40
Posodobljeno: 22. 4. 2022, 18.35
Deli članek:

V zagrebški Areni je danes popoldne prišlo obvestilo o dveh podtaknjenih bombah. Prizorišče so policisti hitro evakuirali, preiskava območja pa še poteka.

Profimedia

V zagrebškem nakupovalnem središču Arena so danes malo po tretji uri prejeli prijavo o dveh podtaknjenih bombah. Z zagrebške policijske uprave so za javnost kmalu potrdili, da se na prizorišču nahajajo pripadniki  protieksplozivnega oddelka, z območja nakupovalnega središča pa so že v dobre pol ure uspeli evakuirati vse obiskovalce in zaposlene.

Kot je sporočila vodja marketinga nakupovalnega središča, Sanja Vladović, so ukrepali takoj po prejemu elektronske pošte s sporočilom o podtaknjenih bombah. Po njeni oceni se je na območju Arene ob prejemu grožnje nahajalo okoli 2000 ljudi. »Vkolikor se izkaže, da je šlo za lažno prijavo upam, da bomo tega tepca odkrili in privedli pred sodišče«, se je na grožnjo jezno odzval zagrebški župan Tomislav Tomašević, ki meni, da zagrebčani po potresu, strmoglavljenem dronu in posledic vojne v Ukrajini ne potrebujejo še dodatnega paranja živcev. KLjub temu meni, da Zagreb ostaja varno mesto.

Po končani preiskavi kraja dogodka pa so za hrvaški N1 policisti že potrdili, da eksplozivnih teles niso našli.