Ni primerno

Kangler objavil fotografijo petih izpolnjenih glasovnic

R.T.
22. 4. 2022, 16.06
Posodobljeno: 22. 4. 2022, 16.11
Deli članek:

Državni sekretar na ministrstvu za notranje zadeve Franc Kangler je na Facebooku objavil pet že izpolnjenih glasovnic, ob objavi pa zapisal »Povežimo Slovenijo X 5.

Facebook
Kangler je na Facebooku objavil fotografijo izpolnjenih glasovnic.

Na fotografiji vidimo, da izpolnjene glasovnice ležijo na mizi, ograjena miza je podobna tistim na voliščih. Ni trajalo dolgo in pod objavo so se zvrstili odzivi, da je takšno početje najmanj nehigienično, za nekatere povsem nesprejemljivo, saj lahko vzbuja vtis vplivanja na druge volivce ali kakšne druge nespodobne prakse.

Iz državne volilne komisije so nam sporočili, da sicer ne gre za kršitev volilne zakonodaje, »objavljanje glasovnic na družbenih omrežjih po oceni Službe DVK ni primerno.«

Kangler je sicer svojo objavo danes dopoldne že zbrisal. Kasneje je za novičarski portal N1 pojasnil, da mu je fotografijo poslal občan, ki se je skupaj z družino udeležil predčasnih volitev na enem od mariborskih volišč. Potem ko so glasovali, je po Kanglerjevih besedah omenjeni občan zaprosil člana volilnega odbora, da fotografira glasovnice, kar naj bi mu ta dovolil.