Končali med oblačili in strankami

FOTO: Dunajski dečki z ukradenim avtomobilom razdejali trgovino in dve osebi poslali v bolnišnico

S.R.
7. 4. 2022, 17.35
Deli članek:

Za včerajšnje pretresljive prizore v eni od dunajskih trgovin z oblačili so poskrbeli trije najstniki.

Berufsrettung Wien
Končali so sredi trgovine.

Včeraj popoldne je namreč v enega od butikov v dunajskem kulturno pestrem in gosto poseljenem okraju Favoriten zapeljal avtomobil, pri čemer sta jo huje skupili 60-letna stranka in 11-letna deklica. Prvo so v kritičnem stanju prepeljali v bolnišnico, deklica pa jo je na srečo odnesla z lažjimi poškodbami glave, a jo je zaradi sumov, da bi lahko utrpela poškodbe hrbta, prav tako čakala pot v bolnišnico.

Berufsrettung Wien
Poškodovali sta se dve osebi, ena huje.

Kot je pojasnila avstrijska policija, je voznik zaradi prevelike hitrosti izgubil oblast nad vozilom, ki je bilo sicer prijavljeno kot ukradeno, zletel s ceste in zapeljal naravnost v butik. Po navedbah očividcev so nato iz njega izstopili štirje moški in ena ženska ter pobegnili. Pozneje se je na kraj nesreče sama vrnila pobegla ženska, za katero se je izkazalo, da šteje vsega 16 let. Slednja naj bi policistom nato razkrila identiteto svojih pajdašev, a so jih trije prehiteli in se danes sami zglasili na policijski postaji. Gre za 16, 17 in 18 let stare fante, pri čemer je za volanom sedel 18-letnik, ki ne poseduje vozniškega dovoljenja. Petega člana druščine policija še išče.

18-letnik je policiji med zaslišanjem pojasnil, da vozila ni ukradel, temveč mu ga je nekdo posodil. Tudi za nesrečo je našel izgovor. Po njegovih navedbah je bilo krivo drugo vozilo, ki mu je presekalo pot, zaradi česar je moral ostro zaviti in zapeljati v trgovino. Najstniki so sicer drug za drugim zatrjevali, da po nesreči niso opazili, da bi bil v trgovini kdo poškodovan.