Rojena v Rusiji

Mama naj bi v ZDA ubila otroka, ker jo je razburila vojna v Ukrajini

R.T.
6. 4. 2022, 13.32
Posodobljeno: 6. 4. 2022, 13.43
Deli članek:

Bala se je, da jo bodo imeli za rusko vohunko in ji bodo vzeli otroke.

Facebook
8-letni Oliver je podlegel poškodbam dva dni za usodnim dogodkom.

Policija v ameriški zvezni državi Wisconsin je obtožila žensko umora 8-letnega sina in poskusa umora 11-letnega sina. 

Natalia Aleksandrovna Hitchcock je bila 31. marca doma z možem in dvema sinovoma. Mož je ravno počival, ko je do njega pritekel 11-letnik, ki se je drl, da je njegov mlajši brat umrl. Oče je stekel do otroka, ga skušal oživiti in poklical rešilca. 8-letni Oliver je dva dni za dogodkom umrl v bolnišnici. Njegova žena mu je domnevno dejala, da želi pobiti vse po hiši, naokoli pa je hodila z nožem. 

Mož je policiji povedal še, da Natalijina mama živi v Rusiji in da je Natalijo v zadnjih dneh skrbela vojna v Ukrajini, prav tako pa dejstvo, da ne more na letalo do mame. Pred kratkim naj bi ga Natalija prosila, naj ne hodi več v službo. Pričela naj bi z nakupovanjem opreme za preživetje v naravi, pa tudi nožev in pištol.

Natalija sicer nima znane diagnoze duševnih motenj, policiji pa je zatrdila, da nekdo "nadzoruje njene misli ter da je bila zastrupljena." Ko so jo policisti vprašali o vojni v Ukrajini, je dejala, da jo bolj kot vojna skrbi, da bi njenega sina prodali na temnem spletu. Prav tako je dodala, da jo je strah, da bi ljudje mislili, da je ruska vohunka in bi ji socialni delavci skušali odvzeti otroke.

Starejši, 11-letni sin, je policiji povedal, da mu je zgolj dva dni pred nesrečnim dogodkom, mama pokazala, kako dolgo lahko zdrži pod vodo. Dodal je, da ga je z rokami tiščala pod vodo.