Uničena infrastruktura

VIDEO: Živalski vrt v Harkovu bo zaradi obstreljevanja prisiljen uspavati tigre in leve

L.J.
6. 4. 2022, 12.08
Posodobljeno: 6. 4. 2022, 12.14
Deli članek:

Lastnik živalskega vrta Feldman Ekopark v ukrajinskem mestu Harkov je moral sprejeti tragično odločitev.

Twitter
Odrasle tigre in leve bodo prisiljeni uspavati.

Infrastruktura živalskega vrta v Harkovu je bila med neprestanim ruskim obstreljevanjem mesta že večkrat zadeta. Lastnik Feldman Ekoparka je pojasnil, da obstaja nevarnost, da bi zaradi poškodb, ki so jih utrpele kletke živali, iz živalskega vrta pobegnile velike živali kot so tigri in levi.

Dodal je, da so se zaradi te nevarnosti zaposleni odločili, da jih uspavajo, a da še ostaja upanje, da bi katero od velikih mačk lahko premestili drugam. "Feldman Ekopark ne obstaja več. Uničene so bile kletke, uničena je bila vsa infrastruktura," je v video nagovoru na Facebooku povedal lastnik Aleksander Feldman. V nagovoru je opozoril, da so kletke tako poškodovane, da bi lahko velike mačke pobegnile na ulice. Ob tem je dodal, da je čudež, da so ob neprestanem obstreljevanjem tigri in levi sploh preživeli.

"Do danes zvečer se bomo odločili, če naj jih vse uspavamo ali pa premestimo drugam. Morda bomo lahko rešili mlade jaguarje in panterje, a uspavati bomo morali vse odrasle živali," je dejal.

Trije zaposleni v živalskem vrtu naj bi bili ubiti med obstreljevanjem, ko so skušali vstopiti v živalski vrt, da bi nahranili živali. 

V posnetku spodaj so vidne posledice obstreljevanja - izstrelek je le za nekaj centimetrov zgrešil kletko, v kateri so levi.