Pozabil na žerjavico

FOTO: Zaradi neprevidnega občana parcela končala v plamenih, več gospodinjstev pa ostalo brez elektrike

S.R.
10. 3. 2022, 16.05
Posodobljeno: 10. 3. 2022, 16.13
Deli članek:

V enem od naselij v občini Nova Gorica je včeraj požar zajel betonski električni drog, zaradi česar je več gospodinjstev ostalo brez električne energije.

PGD Dornberk
Kraj požara pri naselju Preserje v občini Nova Gorica.

Zgodilo se je včeraj malo pred 13. uro nedaleč od naselja Preserje v občini Nova Gorica. V požaru na parceli v bližine ene tamkajšnjih hiš so morali posredovati gasilci in policisti. Po prvih ugotovitvah je tam moški z zažigom odstranjeval travo, vejevje in podrast. Dokler se je nahajal v bližini, je bil ogenj pod nadzorom, a je moški nato, ko je pogorelo, kraj zapustil. Ogenj se je na nesrečo pozneje znova razplamtel in se razširil po parceli. Po podatkih policije je pogorelo približno 500 kvadratnim metrov travnate površine, pri čemer je ogenj zajel tudi betonski električni drog, ki se nahaja na robu parcele.

PGD Dornberk
Kraj požara pri naselju Preserje v občini Nova Gorica.

V požaru se je poškodoval električni vod, posledično pa je prišlo do izpada električnega omrežja, zaradi česar je več gospodinjstev ostalo brez električne energije. Novogoriški policisti so o dogodku obvestili pristojne organe, glede na vsa ugotovljena dejstva pa bodo zoper moškega ustrezno ukrepali.