Dvorakova ulica

Ambulante mariborskega zdravstvenega doma zaradi vloma zaprte

J.P./STA
8. 3. 2022, 14.07
Posodobljeno: 8. 3. 2022, 14.12
Deli članek:

Da je prišlo do vloma, so opazili zaposleni zjutraj, ko so prišli v službo. O razdejanju so nato obvestili policijo.

STA
ZD Adolfa Drolca

Neznanci so minulo noč vlomili v prostore Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca Maribor v Dvorakovi ulici. Kriminalistična preiskava še poteka, zato podrobnosti niso znane. 

Direktor zdravstvenega doma Jernej Završnik je v današnji izjavi za medije povedal, da bodo poskušali čim prej ponovno zagnati delo v tej zdravstveni postaji. "Naš cilj je, da bi delo tu začeli čim prej, po možnosti že jutri," je dejal, saj so ambulante zaradi vloma danes ostale zaprte.

Da je prišlo do vloma, so opazili zaposleni zjutraj, ko so prišli v službo. O razdejanju so nato obvestili policijo. Kaj so vlomilci odnesli, še ni znano.

"Policisti in kriminalisti še vedno opravljajo ogled kraja dejanja, zato več informacij o tem kaznivem dejanju še ni na voljo," pravijo na Policijski upravi Maribor.

V objektu v Dvorakovi ulici na Taboru, kjer so bili v preteklosti prostori centra za socialno delo, so od lani ambulante družinske medicine, pediatri in specialistične ambulante, ki so jih preselili sem z Jezdarske ulice, kjer nameravajo graditi novo zdravstveno postajo.

V mariborskem zdravstvenem domu v zadnjih desetih letih po Završnikovih besedah niso imeli vloma.