Lažni bombni preplah

FOTO: Policijski trak pred sodno palačo na Tavčarjevi

R.T.
7. 3. 2022, 09.56
Posodobljeno: 7. 3. 2022, 11.58
Deli članek:

Obravnave so morali začasno prekiniti, stavbo pa izprazniti. Ko so policisti potrdili, da je šlo za lažni preplah, so se obravnave nadaljevale.

Svet24
Komaj so se začele obravnave ob 9. uri, že so jih morali prekiniti. Bombni preplah je treba jemati z vso resnostjo, čeprav gre za lažne najave.

Nekdo je namreč klical in po telefonu povedal, da se na ljubljanskem okrožnem in okrajnem sodišču nahaja bomba, kar ni tako redek dogodek, saj želijo nekateri na ta način prestaviti ali vsaj prekiniti obravnavno na sodišču.

Policisti so iz preventivnih razlogov, kot so sporočili s Policijske uprave Ljubljana, izpraznili prostore v sodni palači na Tavčarjevi ulici 9, pa tudi prostore okrajnega sodišča na Miklošičevi ulici, saj iz vsebine klica ni bilo jasno, kje točno naj bi se nahajali "nevarni predmeti". 

Policisti so zato zavarovali obe stavbi in pregledali prostore. Eksplozivnega telesa niso našli, zato so se lahko vsi udeleženci vrnili v razpravne dvorane in sodni proces je nekaj pred 12. uro stekel po ustaljeni poti. 

Svet24
Policisti so potegnili trak tudi pred vhodom v prostore okrajnega sodišča na Miklošičevi.