Umrla tudi psa

VIDEO: Po božični tragediji bodo pokopali očeta in oba sinova

R.T.
26. 12. 2021, 12.53
Posodobljeno: 26. 12. 2021, 12.59
Deli članek:

V okrožju Quakertown v ameriški zvezni državi Pennsylvania se je na božično soboto odvila velika tragedija, potem ko je v enem od domov zagorelo božično drevo, nato je v plamenih končala celotno hiša, z njo pa oče njegova sinova.

GoFundMe
Edina preživela člana družine King sta mama Kristin in najstarejši sin.

»Izvor požara je bil božično drevo, a še nismo prepričani, ali je šlo za težave z električno napeljavo ali za staro posušeno drevo,« je včeraj za CNN pojasnil gasilec Doug Wilhelm, ki je preiskoval vzrok požara.

V tragediji so umrli 41-letni Eric King ter njegova sinova 11-letni Liam in 8-letni Patrick. Požar je sicer izbruhnil malo po 1. uri, ko je celotna sicer petčlanska družina spala. Na kraj so hitro prispeli gasilci, a se je požar razplamtel že do te mere, da niso uspeli nemudoma vstopiti v hišo, saj so bile razmere prenevarne. Ko jim je končno uspelo, so v zgornjem nadstropju hiše naleteli na tri trupla. Mama Kristin in najstarejši sin sta uspela iz hiše pobegniti z lažjimi opeklinami. Oskrbeli so ju v lokalni bolnišnici, ki pa sta jo že zapustila. V požaru sta umrla tudi družinska psa. Ker je šlo za vrstno hišo, je dom pogorel tudi sosedom, ki pa so se uspeli rešiti nepoškodovani.

Požar sicer še vedno preiskuje policija, na truplih žrtev pa bodo opravili tudi obdukcijo.