Drama pri Grosuplju

Lastnika vozila vlekel za seboj in se zaletel v brežino

S.R.
26. 12. 2021, 11.44
Posodobljeno: 26. 12. 2021, 11.53
Deli članek:

V petek ob približno 19. uri se je v okolici Grosuplja odvila dramatična tatvina vozila, ki se je na srečo končala le z lažjimi poškodbami.

Sašo Švigelj
/

Policisti so na kraju ugotovili, da je prišlo do spora med oškodovancem in 20-letnim osumljencem. Slednji je med prepirom iz hiše vzel ključe sicer neregistriranega vozila in se s kraja odpeljal, čeprav sam nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Oškodovanec ob tem ni stal križem rok, krajo je poskušal preprečiti, pri čemer ga je osumljenec, ki je pritiskal na plin, vlekel za seboj. Na srečo je borec utrpel le lažje poškodbe.

Kot so pojasnili iz PU Ljubljana, so policisti 20-letnika nato ujeli v kraju Selo pri Pancah, kjer je zaradi vožnje z neprilgojeno hitrostjo trčil v brežino in obstal. Poganjal ga je tudi alkohol. Na kraju se je nato upiral policistom in vpil, zato so ga vklenili in odpeljali. Ukradeno vozilo so vrnili oškodovancu.

20-letnika zaradi kršitev cestno prometnih predpisov čaka obisk na okrajnem sodišču, prejel pa je tudi plačilni nalog zaradi kršitev javnega reda in miru. To še ni vse, zaradi kaznivega dejanja drzne tatvine po nagrajen tudi s kazensko ovadbo.