Zavedajo se nevarnosti

Najstnika v čolnu sta videla, kako sta morska psa zgrabila plavalca

R.T.
8. 11. 2021, 18.07
Posodobljeno: 8. 11. 2021, 18.09
Deli članek:

V soboto je 57-letni Britanec Paul Millachip je v soboto dopoldne plaval v morju na jugu Pertha v Avstraliji.

Profimedia
Plažo Port Beach so v nedeljo popoldan spet odprli.

Profimedia
Paul Millichip je s soprogo zadnji dve leti prebil v Avstraliji.

V bližini sta bila v čolniču na vesla najstnika, ki zlepa ne bosta pozabila tega dne. Paula je nekaj zagrabilo za nogo, to pa je lahko v avstralskih vodah le morski pes. Tokrat sta bila po pričanju najstnikov celo dva, tako imenovani veliki beli in morski tiger, kot poroča ABC. Zaveslala sta proti Paulu, rednemu plavalcu na plaži Port Beach, toda nista mu uspela pomagati, izginil je pod gladino. Reševalci in policisti so ga do nedelje iskali, nato pa sporočili, da ni več možnosti, da bi ga našli živega.

Plaža Port Beach v soboto dopoldan ni bila pod nadzorom obalne straže. Helikopter je bil v zraku, vendar je pregledoval območje oddaljeno 80 kilometrov. Predstavnik reševalcev iz vode Chris Peck obžaluje tragičen dogodek, a dodaja, da v praksi ni možno nadzirati vseh plaž, obiskovalci pa lahko izberejo tiste, ki so v določenem delu dneva pod nadzorom in označene za varne.

Redni obiskovalci plaže, deskarji in plavalci so ob ponovnem odprtju plaže v nedeljo počasi pricapljali nazaj. Omenimo besede Garya Worthingtona, ki na tej plaži uživa in se rekreira že 15 let. Za Radio Perth je povedal, da se večina zaveda tveganja ob vstopu v vodo, »toda to je v naši krvi, obožujemo plavanje«.