Uboga para

Na Hrvaškem ga je skoraj 30 let imel za sužnja: 190-centimetrski moški tehtal 50 kilogramov

R.T.
8. 7. 2021, 18.39
Posodobljeno: 8. 7. 2021, 18.41
Deli članek:

Oškodovanec je v upanju, da bo 65-letnik izpolnil dogovor, opravljal težka fizična dela brez kakršnegakoli denarnega nadomestila.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

V vasi Edrovec pri Križevcih je 65-letni V. A. 28 let za sužnja imel 66-letnega M. G. Po tistem, ko je slednji sprejel vabilo leto dni mlajšega osumljenca, pri čemer je zlorabil njegove težke družinske in življenjske okoliščine ter mu obljubil, da mu bo kupil zemljišče in zgradil hišo, ga je uporabljal za raznorazna fizična dela na svoji kmetiji. Denarnega nadomestila za delo ni dobival, opravljal pa ga je v upanju, da bo osumljeni izpolnil dogovor.

Obstaja utemeljen sum, da je 65-letnik oškodovanca večkrat fizično napadel, a si ta iz strahu o tem ni upal govoriti. Živel je v prostoru, ki ni bil del hiše; dostopa do kopalnice ni imel.

Osumljenec je v priporu. Rabotnika je njegovih spon otel znanec.

Zaradi obljube

Po poročanju hrvaških medijev 66-letnik hodil bos, oblečen je bil le v cunje. Bil naj bi podhranjen – 190 centimetrov visoki moški naj bi tehtal približno 50 kilogramov.

Srbski mediji poročajo, da naj bi žrtev bila srbskega porekla. V 80. letih prejšnjega stoletja naj bi se ločil, nato pa ostal brez zaposlitve in leta 1993 končal na ulici. Takrat mu je pomoč ponudil V. A.

Zadnji tepež, ki ga je bil deležen, naj bi bil tako hud, poroča Kurir, da se je prikazal na vratih doma bivše žene in hčerke. Zaradi oteklin naj bi imel skoraj povsem zaprti očesi, noge naj bi ga komaj nosile. Sledila je hospitalizacija v Križevcih.

Takrat se je klopčič začel odmotavati.