Huda nesreča na jugu Slovenije

S čolnom trčil v pešca, huje poškodovanega otroka s helikopterjem prepeljali v UKC Ljubljana

S.R.
29. 6. 2021, 08.21
Posodobljeno: 29. 6. 2021, 08.25
Deli članek:

Stala sta ob cesti, ko je mimo pripeljalo vozilo s priklopnikom, na katerem se je nahajal čoln. Sledila je huda nesreča.

Bobo
Fotografija je simbolična.

Kot je že včeraj poročala Uprava za zaščito in reševanje, se je nesreča ob približno 17. uri zgodila v bližini naselja Fara v občini Kostel na skrajnem jugu Slovenije, na kraju pa je posredoval helikopter slovenske vojske. 

Ljubljanski policisti so danes pojasnili, da sta bila v nesreči na cesti med Kočevjem in Petrino udeležena pešca in voznik osebnega vozila s priklopnikom. Prve ugotovitve kažejo, da je voznik zaradi vožnje preblizu roba cestišča v pešca, ki sta stala ob vozišču, trčil s priklopnikom, na katerem je bil naložen čoln. Prikolica s čolnom se je po manevru voznika nato prevrnila, v nesreči pa se je huje poškodoval otrok, ki je stal ob cesti. Druga peška je utrpela lažje poškodbe. Otroka so s helikopterjem prepeljali v ljubljanski klinični center, njegovo življenje pa ni ogroženo, so še pojasnili policisti. Ti sicer nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti. O vseh ugotovitvah bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.