tihotapljenje in utaja davkov

FOTO: Policisti zasegli skoraj 7 ton tobaka

B.K.
28. 5. 2021, 13.35
Posodobljeno: 28. 5. 2021, 16.14
Deli članek:

Osumljenca sta državo prikrajšala za vsaj 650.000 evrov dajatev.

PU Maribor
Zasežen tobak.

Mariborski kriminalisti so skupaj s hrvaškimi kolegi preiskovali kriminalno združbo, ki je tihotapila cigarete iz Bosne in Hercegovine v Slovenijo. Ukvarjala se je tudi s predelavo in prodajo tobaka ter drugih tobačnih izdelkov na območju Slovenije, Hrvaške in drugih držav Evropske unije.

Kriminalisti so skupaj s predstavniki Finančne uprave RS opravili hišne preiskave pri dveh osumljencih in zasegli več kot 6 ton listov tobaka, 600 kilogramov rezanega tobaka, pet kilogramov cigaret in več tisoč potiskanih vrečk za pakiranje tobaka ter naprave za rezanje in pakiranje tobaka.

Osumljenca sta imela v bližini Maribora urejene prostore za predelavo listov tobaka v rezan tobak, cigarete ter različne aromatizirane vrste tobaka, vse z namenom prodaje navedenih tobačnih izdelkov na črnem trgu.

PU Maribor
Naprava za pripravo tobaka.

Pri prodaji zaseženega tobaka na črnem trgu, bi osumljenca državo prikrajšala za dajatve v višini skupno preko 650.000 evrov.

Kriminalisti s preiskavo nadaljujejo, osumljenima davčne utaje in tihotapstva pa grozi skupno do 18 let zapora in finančna kazen.