Dragocena najdba

V Kranju na bankomatu pozabil 500 evrov

S.R.
8. 2. 2021, 08.54
Posodobljeno: 8. 2. 2021, 10.02
Deli članek:

Na srečo na na pozabljen denar naletela poštena občanka.

Novice Svet24
Fotografija je simbolična.

Kranjske policiste je v petek obiskala poštena občanka in jim izročila 500 evrov gotovine. Denar je našla na bankomatu, kjer ga je pred njo pozabil neznanec. Izkazalo se je, da je šlo za nekega lastnika trgovine, ki so mu policisti denar vrnili. Ni pa to bil edini pozabljivec, saj je nekdo manjšo vsoto denarja pozabil še na enem bankomatu v Kranju. 

"Z najdenimi stvarmi policisti ravnajo v skladu s predpisi o najdenih stvareh. Včasih smo ljudje preveč raztreseni in preveč hitimo. Zato pozivamo k večji skrbnosti za svoje premoženje in odgovornim dejanjem pri ravnanju z denarjem in drugo lastnino," so zapisali pri PU Kranj.

Kako ravnati ob takšni najdbi?

Če na bankomatu najdemo pozabljen denar, ga sicer lahko denemo v žep, a le začasno, kolikor traja pot do najbližje policijske postaje. V kolikor to ni mogoče, pa se lahko pokliče na policijsko postajo ali interventno številko 113 in se policistom sporoči, kje lahko denar prevzamejo. V kolikor gre za bankomat v bližini banke, se gotovino lahko odnese tudi na banko. Vsekakor pa ne gre izkoristiti priložnosti za lastno bogatenje, po navedbah policije je namreč treba z izgubljenimi stvarmi ravnati v skladu s predpisi. »Dejanje, v katerem si kdo prilasti tujo stvar, ki jo je našel ali je do nje po naključju prišel, je nezakonito,« nam je že pred časom pojasnil tiskovni predstavnik PU Kranj Bojan Kos.