Slovenija

Smemo odnesti denar, če ga najdemo na bankomatu?

G.G.
8. 1. 2016, 09.38
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Odnesemo že lahko, toda le na najbližjo policijsko postajo. Če to ni možno, pa se lahko pokliče na policijsko postajo ali interventno številko 113 in se policistom sporoči, kje lahko denar prevzamejo.

Profimedia
Denar čaka, ga lahko vzamemo?

Najden predmet z opisom kraja, kjer so ga našli lahko najditelj policiji pošlje tudi po pošti. Če je najden denar in je v bližini banke, lahko denar odnesejo tudi na banko, sporočajo gorenjski policisti.

Prav včeraj jim je občan Kranja potožil, da je v reži bankomata na Koroški cesti v Kranju pozabil gotovino. Pozabljiv pa ni bil le slednji. Na blagajni ene od trgovin v Kranju je ženska pozabila denarnico. Ko se je spomnila na denarnico in prišla nazaj, je že ni bilo več. Denarnico je pri točenju goriva na bencinskem servisu na Voklem izgubil tudi nek moški. Tudi on denarnice ni več našel.

Predstavnik za stike z javnostmi na PU Kranj Bojan Kos zato opozarja, da se ne sme izkoristiti »priložnosti«. »Dejanje, v katerem si kdo prilasti tujo  stvar, ki jo je našel ali je do nje po naključju prišel, je nezakonito,« razloži Kos in dodaja, da je z najdenimi oziroma izgubljenimi stvari potrebno ravnat v skladu s predpisi.