otroka so jima odvzeli

Starša na mizi pustila ekstazi, otrok je drogo zaužil in pristal v bolnišnici

R.T.
3. 2. 2021, 10.16
Posodobljeno: 3. 2. 2021, 10.18
Deli članek:

Otroka so jima odvzeli.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Odvetnica para poudarja, da je mladi par prvič poskusil mamila.

Na silvestrovo je mladi par iz hrvaške Istre na obisk povabil prijatelje. Svojega enoletnega otroka sta medtem dala v varstvo babici. En od prijateljev je s seboj prinesel prepovedano drogo ekstazi: druščina je tableto razdelila na tretjine in dve tretjini zaužila. 

Nekaj dni kasneje se je otrok povzpel na stol in na pisalni mizi našel tretjino tablete, ki je starša nista zavrgla. Otrok je drogo zaužil, kmalu zatem so posredovali reševalci in ga prepeljali v bolnišnico, poroča hrvaški portal 24sata. 

Bolniško osebje je obvestilo policiste, ki so starše zaradi suma storitve kaznivega dejanja kršitve otrokovih pravic aretirali. Od takrat enoletnika nista videla, kazenski postopek pa še teče.

Na prvem zaslišanju sta oba priznala krivdo in izrazila obžalovanje zaradi malomarnosti. Izrečena jima je bila prepoved približevanja otroku, ki je nameščen v dom. 

Odvetnica: Gre za skrbne starše

Njuna odvetnica trdi, da je sodišče brez razprave, pridovitve oziroma preverjanja izjav staršev, sprejelo mnenje centra za socialno varstvo. "Očitno gre za vnaprej zavzeto stališče sodišča in željo, da se zadeva evidentira, kot da je bila že rešena," je za Glas Istre povedala odvetnica. 

Poudarja, da sodišče ni upoštevalo okoliščin, da gre sicer za zelo skrbna starša, ki zagotavljata ustrezno oskrbo in vzgojo svojega otroka v varnih in normalnih pogojih.