Zagonetni primeri prejšnjega tedna

Z avtom obtičala na stopnišču bloka

M. R.
1. 2. 2021, 21.33
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

PGE Krško - Slovenija
Voznico so morali iz vozila rešiti s tehničnim posegom.

10. V Dolnji Stari vasi je nekdo vlomil v počitniško hišico. Lastnik pogreša hladilnik. Škode je za 500 evrov.

9. V Škofijah pri Kopru so policisti ustavili taksi in voznici, državljanki Ukrajine, odredili hitri test na droge, ki je bil pozitiven na amfetamine in kokain. Strokovni pregled pa je taksistka odločno odklonila. Sledi obdolžilni predlog.

8. V fresko na stolni cerkvi v Ljubljani, ki je tudi kulturni spomenik, so vandali vrgli balon z barvo, zaradi česar je nastalo za več tisoč evrov gmotne škode. Za umazanijo brezbrižnežu grozi do osem let zapora.

7. Koprski policisti so med patruljiranjem opazili, da kljub vladnim prepovedim lokal na Šmartinski cesti obratuje. V njem je bilo 14 oseb iz Kopra, Izole in Pirana, med njimi tudi lastnik, nihče pa ni uporabljal zaščitnih mask. Ko jih je policija pozvala, naj se razidejo, so to mirno storili, lastnik pa je zaprl lokal. Vsi bodo prejeli globe po zakonu o nalezljivih boleznih, lastnika bo obravnaval tudi zdravstveni inšpektorat.

6. V Mostah v Ljubljani je bilo vlomljeno v poslovni prostor. Pogrešajo igralne konzole. Škode je za 3500 evrov.

5. Blejski policisti so preverjali prijavo o onesnaženju potoka, v katerem so opazili manjšo količino gnojnice, vendar večja škoda menda ni nastala.

4. V Rogaški Slatini je neznani storilec vlomil v hišo. Lastnik pogreša starejšo stensko uro. Škode je za 500 evrov.

3. V naselju Šerovo v Šmarju pri Jelšah je 62-letni domačin v svojem gozdu podiral drevesa, pri tem poškodoval električne vodnike in povzročil izpad električne energije za okoli 300 gospodinjstev. Zoper možakarja bodo podali kazensko ovadbo.

2. Pri Šuštarjevem nabrežju v Ljubljani je otrok padel v Ljubljanico. Malček je bil v spremstvu očeta na sprehodu, ko je v vodi opazil nutrijo. Ob tem se je naslonil na ograjo, zdrsnil in padel po brežini v reko, ki je na tem delu globoka približno pol metra. Iz Ljubljanice ga je takoj rešil oče, nato pa so jima občani in gasilci pomagali po strmem nabrežju. V zapletu se nista poškodovala.

1. V Krškem je voznica osebnega avtomobila vzvratno zapeljala s parkirišča na Cankarjevi ulici, pri tem pa je vozilo zdrsnilo po stopnišču bloka in obstalo na boku. Posredovati so morali gasilci, ki so kraj zavarovali, avto stabilizirali in poškodovano žensko s tehničnim posegom rešili iz zverižene pločevine.