Pet trupel

Policija spregovorila o včerajšnjem pokolu, ki je pretresel Dalmacijo

S.R.
31. 1. 2021, 11.54
Posodobljeno: 31. 1. 2021, 12.01
Deli članek:

Šibeniška policija je danes pojasnila nekatere podrobnosti včerajšnjega pokola, v katerem so pod streli Branka Koloperja umrle štiri osebe. Morilec si je na koncu sodil sam. Na rezultate obdukcije sicer še čakajo.

STA
Dalmacijo je včeraj pretresel krvav zločin, ki se je končal s petimi trupli.

Prve ugotovitve obsežne kriminalistične preiskave, ki še vedno traja, potrjujejo, da je za štiri trupla na dveh lokacijah poskrbela ena oseba. Policisti so pojasnili, da so malo pred 13. uro prejeli prijavo o truplu v vozilu v Vodicah. Šlo je za 47-letnega moškega, ki je imel na telesu več strelnih ran. Le slabe pol ure pozneje so prejeli novo obvestilo, in sicer o treh mrtvih osebah v Šibeniku. Preiskava je pokazala, da gre za moška, stara 42 in 63 let, ter 61-letno žensko. Vsi trije so umrli nasilne smrti, na truplih pa so bile vidne strelne rane. Vse to, o čemer so že včeraj obširno poročali hrvaški mediji, povzemali pa smo jih tudi sami, je že znano, manj pa je bilo informacij o samem lovu na morilca.

Kot so danes navedli policisti, so v akciji, v kateri sta sodelovali tudi zadrska in splitska policija, na območju postavili več kontrolnih točk, iskali pa so sivo vozilo znamke Škoda Karoq z registrsko številko ŠI-959-HF. Za volanom je sedel osumljenec, ki pa si je, preden bi ga našli, sodil sam. Policisti so namreč ob 18.22 uri prejeli obvestilo o iskanem vozilu, ki je bilo parkirano na območju Vodic. Policiste je pričakalo le še truplo, pri čemer so potrdili, da gre za osumljenca štirikratnega umora. Vseh pet trupel so prepeljali na oddelek za patologijo šibeniške bolnišnice, kjer bodo izvedli obdukcijo, vozila, udeležena v zločinu, pa bodo še danes podrobneje pregledali forenzični izvedenci.

O motivu ne želijo ugibati

Policisti so sicer dejali, da o motivu za krvavi pohod še ne morejo ugibati, saj bo treba počakati na izsledke kriminalistične preiskave. Že za jutri sicer obljubljajo novo novinarsko konferenco. Policija identitete tako žrtev kot morilca ni razkrila, a po navedbah hrvaški medijev skrivnosti več ni. Vse skupaj naj bi bilo povezano z dolgovi oziroma zdaj že zaprto pekarno Matkol, ki jo je Koloper ustanovil pred dobrima dvema desetletjema. Na muhi njegove kalašnikovke pa naj bi se neuradno znašli izvršni direktor trgovske verige Djelo Tedi Slamić, stečajna upraviteljica Radojka Danek, njen soprog Mario ter Toni Šparada, direktor podjetja Sabirač.