stara znanka policije

53-letna Metličanka prekršila praktično vse prometne predpise, že spet

B.K.
16. 12. 2020, 11.43
Posodobljeno: 16. 12. 2020, 11.44
Deli članek:

Kršiteljici so policisti zasegli avtomobil.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Novomeški policisti so v torek popoldne med kontrolo prometa v Birčni vasi ustavljali voznico osebnega avtomobila. Ta jih sprva ni upoštevala, a se je nakoncu le vdala v usodo.

Policisti so ugotovili, da je 53-letna voznica z območja Metlike, sicer stara znanka policije, kršila praktično vse predpise. Ni namreč imela vozniškega dovoljenja, vozila je neregistriran avtomobil, ki ni bil tehnično izpraven, na njem pa so bile nameščene ukradene registrske tablice.

Zaradi številnih kršitev so ji policisti izdali plačilni nalog, zasegli so ji tudi avtomobil in na sodišče zoper nje naslovili obdolžilni predlog.

To je sicer že tretji avtomobil, ki so ga letos zasegli tej dotični kršiteljici. V vseh primerih je bilo ugotovljeno, da je vozila neregistrirana vozila in brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so sicer letos kršiteljem zasegli 428 vozil, oziroma 17 odstotkov več kot lani. V večini primerov so bili zasegi povezani z veljavnostjo vozniških dovoljenj, pogosto so bili kršitelji tudi pod vplivom alkohola, sporočajo z novomeške policijske uprave.