Silovito trčenje

FOTO: 17-letna pripadnica amišev umrla v grozljivi nesreči s kočijo

S.R.
12. 11. 2020, 08.43
Posodobljeno: 12. 11. 2020, 08.45
Deli članek:

Voznica v osebnem vozilu jo je spregledala, sledilo je silovito trčenje.

New York State Police
Od kočije ni ostalo veliko.

17-letna Rudy Hershberger, pripadnica skupnosti amišev, protestantske verske sekte v Združenih državah, je včeraj nekaj minut čez 5. uro zjutraj krenila na hitro cesto. Lokacija? Bližina kraja Georgetown v ameriški zvezni državi New York. Vozilo? Kočija, ki jo je vlekel konj

Cesta, vključno s kočijo, je bila zavita v temo, saj se je sonce še vedno skrivalo za obzorjem. Od zadaj se je hitro približevala jeklena prikazen sodobnega sveta, osebni oavtomobil. Ta je silovito trčil v kočijo, Hershbergerjevo pa je z lesenega vozila, ki je bilo v celoti uničeno, vrglo na cesto. Reševalci so jo še prepeljali v lokalno bolnišnico, kjer pa je pozneje umrla. 19-letna voznica v osebnem avtomobilu jo je odnesla z lažjimi poškodbami. Alkohol in droga v tragedijo nista bila vpletena, so še ugotovili policisti. 

Amiši slovijo po preprostem način življenja, moderno tehnologijo v vsakdanjem življenju zavračajo, pri prevoznih sredstvih pa prisegajo na kočije. V podskupini novega reda amišev je sicer dovoljeno tudi potovanje z letalom.