ucrvli še pred prihodom policistov

V Lendavi iz prodajalne odnesli za 40 tisoč evrov mobilnikov

A.S.
9. 11. 2020, 13.13
Posodobljeno: 9. 11. 2020, 13.14
Deli članek:

Tatovi so zbežali še pred prihodom policistov in varnostnikov.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

STA poroča, da so isto trgovino pred sedmimi leti oropali Romuni, ki so v objekt prišli skozi strešno okno, skozi katero so se spustili po vrvi, in jo tako tudi zapustili. Škoda? Nekaj deset tisoč evrov. Tatove so policisti kasneje odkrili.

Minuli petek so bili nekaj pred 23. uro policisti obveščeni o vlomu v trgovino s tehničnim blagom Pal Media v Lendavi. Z ogledom kraja in zbiranjem obvestil so ugotovili, da so neznani storilci odtujili večjo količino tehničnih stvari (gre predvsem za mobilne telefone različnih znamk in modelov). Nastalo je za okrog 40 tisoč evrov škode.

Točno število in vrednost mobilnih aparatov bosta znana po opravljeni inventuri. Policisti in kriminalisti z zbiranjem obvestil nadaljujejo.

Za STA je lastnik trgovine oziroma podjetja Pal Media Jožef Pal povedal, da so v petek prvič po uvedbi epidemije odprli trgovino, vlomilci pa so v njej pustili pravo razdejanje: "Kaže, da so najprej razrezali ponjavo na terasi lokala, potem pa odvili steklo, ki se je potem tudi razbilo, ter vstopili v trgovino". Čeprav so sprožili alarm, na kraj dogodka pa so kmalu prišli varnostniki in policisti, so storilci zbežali.