Poskus uboja

Groza v Dobruški vasi: najprej so ga pretepli, nato ga je mladoletnik zabodel v vrat

S.R.
2. 11. 2020, 12.00
Posodobljeno: 2. 11. 2020, 13.26
Deli članek:

V Dobruški vasi, naselju severovzhodno od Novega mesta, je v petek peterica surovo pretepla 39-letnika, nato ga je eden zabodel v vrat.

B.B./Dolenjski list
Policisti v romskem naselju Dobruška vas.

V petek ponoči se je v naselju Dobruška vas v občini Škocjan odvila grozljivka. Novomeški policisti sporočajo, da so ob približno 22.30 uri prejeli obvestilo o pretepu in poškodbah ene osebe. Na kraj so se nemudoma odpravili policisti, ki so vzpostavili red in mir.

Ugotovili so, da je pet osumljencev, vključno z dvema mladoletnikoma, 24-letnikom, 30-letnikom in 36-letnikom, prispelo na dvorišče bivališča, kjer se je nahajal 39-letni oškodovanec. Ozadje naj bi bil dlje časa trajajoč spor, zato so se tiste noči prepirali, pri čemer je peterica 39-letnika fizično napadla. Ko je ta zaradi udarcev obležal na tleh, ga je mladoletnik z neznanim ostrim predmetom še zabodel v predel vratu, so pojasnili pri PU Novo mesto. Reševalci so žrtev oskrbeli in prepeljali v bolnišnico, kjer je bil po navedbah zdravniškega osebja v smrtni nevarnosti. Kriminalisti so peterico pridržali, preiskava kaznivih dejanj poskusa uboja in nasilništva pa se nadaljuje.