Po silovitem potresu

FOTO in VIDEO: Izpod ruševin 65 ur po tragediji rešili triletno deklico

S.R.
2. 11. 2020, 10.49
Posodobljeno: 2. 11. 2020, 10.50
Deli članek:

Potem ko so v že v soboto rešili njeno mamo in sorojence, od katerih je pozneje eden umrl, so danes rešili malo Elif.

Reuters
Iz ruševin so rešili malo Elif.

V silovitem potresu, ki je v petek prizadel zahodno obalo Turčije in grške otoke v Egejskem morju, je umrlo 83 ljudi. Reševalci so v mestu Izmir, ki je utrpelo največ škode in kjer so zabeležili tudi večino smrtnih žrtev, ves konec tedna preiskovali ruševine osmih porušenih zgradb.

Danes so izpod ruševin rešili triletno deklico, poroča tiskovna agencija Reuters. Deklico z imenom Elif so rešili celih 65 ur po potresu. Že v soboto so izpod zgradbe rešili njene mamo ter dve sestri in bratca. Eden od otrok je pozneje umrl. 

»Tisočkrat ti hvala, Bog. Iz zgradbe smo rešili našo malo Elif,« je na twitterju zapisal vodja turške vladne agencije za naravne nesreče AFAD Mehmet Gulluoglu. Po navedbah agencije je bilo v potresu poškodovanih 962 oseb, pri čemer so za začasno namestitev območju zagotovili več kot 3500 šotorov in 13.000 postelj. Iz bolnišnic naj bi sicer že odpustili več kot 740 žrtev. 

Petkov potres je bil sicer najhujši po letu 2011, ko je v mestu Van na vzhodu države umrlo več kot 500 ljudi. V potresu, ki je januarja letos prizadel vzhodno provinco Elazig, je življenje izgubilo 41 ljudi.

Reuters
Iz ruševin so rešili malo Elif.

Reuters
Število žrtev se je danes povzpelo na 83.

Reuters
Število žrtev se je danes povzpelo na 83.