grozljivo

Tri dni je mučila partnerja, nato ga je ubila. Pomagala sta ji oče in sestra

R.T.
10. 10. 2020, 09.31
Posodobljeno: 10. 10. 2020, 09.36
Deli članek:

Zaključilo se je sojenje za bizarni umor iz lanskega februarja.

McDowell County Jail
Amanda McClure in žrtev John McGuire

Sodišče v Zahodni Virginiji je zaključilo s procesom proti 31-letni Amandi Michelle Naylor McClure, ki je februarja 2019 mučila in nato ubila svojega 38-letnega fanta Johna Thomasa McGuireja. Obtožena je umor priznala. Pri umoru sta ji pomagala oče in sestra.

Povod za umor je bilo incestuozno razmerje med obtoženo in njenim očetom Larryjem. Ta je bil večino njenega življenja odsoten, prebival je v drugi zvezni državi, kjer je bil zaradi spolnega napada tudi zaprt. Njegovi hčerki sta živeli in odraščali pri rejnikih. Nato se je leta 2019 vrnil v Zahodno Virginijo in obiskal Amando Michelle ter njeno sestro Anno. Amanda Michelle je takrat živela z žrtvijo. Ko jo je obiskal oče, naj bi oba bila zadrogirana, zato je nič hudega sluteča odšla z očetom k njemu domov. Larry je prav tako pobral in domov odpeljal leto dni starejšo sestro Anno.

Oče in starejša hči sta razvila incestuozno razmerje. Po desetih dneh skupaj se je družina odločila, da mora McGuire umreti. "Oče ni hotel, da je še kdorkoli drug z mano," je na sojenju povedala obtožena.

McDowell County Jail
Larry McLure in starejša hči Anna.

Žrtev so ubili tako, da je Amanda Michelle kupila vino in se z njim vrnila domov k Johnu Thomasu. Ta je mislil, da bosta buteljko spila skupaj, a kako se je motil. Z njo jo je namreč dobil po glavi. Padel je v nezavest, nato pa sta v hišo prišla še Larry in Anna. Zvezali so ga in mu v žilo vbrizgali tekoč metamfetamin. Nato so ga "dva ali tri dni spravljali skozi pekel," je priznal monstruozni oče.

Ko je po treh dneh mučenja žrtev izdihnila, so truplo zakopali na dvorišču. Po šestih dneh so ga izkopali, razsekali in znova zakopali po delih. Tri tedne za grozovitim umorom se je Larry poročil s svojo hčerko Amando Michelle.

Morilka je bila obsojena na 40 let zaporne kazni, njen oče na dosmrtno ječo, sestra pa na razsodbo še čaka.