Umrl pod točo krogel

Poskus likvidacije zvezne sodnice? Vrata je odprl njen sin in končal v krsti

S.R.
20. 7. 2020, 08.38
Deli članek:

Strelec, ki je potrkal na vrata ameriške zvezne sodnice Esther Salas, je umoril njenega 20-letnega sina in ranil soproga. Sama je v napadu ostala nepoškodovana.

Rutgers University
Esther Salas

Napad se je pripetil včeraj na njenem domu v kraju North Brunswick, ki leži na poti med New Yorkom in New Jerseyjem, kjer je Salasova zaposlena na zveznem okrožnem sodišču.

Zadevo preiskujejo tako zvezni šerifi (US Marshals) kot Zvezni preiskovalni urad (FBI). CNN poroča, da je 20-letni Daniel Anderl odprl vhodna vrata njihovega domovanja, takoj za njim pa je stal njegov oče Mark Anderl, nato se je zaslišal rafal. Daniel je umrl pod točo krogel, strelec pa nemudoma zbežal. Preiskovalci zaenkrat iščejo eno osebo, ki naj bi bila v času dejanja oblečena v uniformo podjetja FedEx, a zaenkrat ni znano, ali gre za enega od njihovih zaposlenih. Bolj verjetna je druga možnost, da se je za njihovega dostavljalca le pretvarjal. 

Motiv za napad zaenkrat še ni znan, prav tako pa ni znano, da bi bila Salasova deležna kakršnih koli groženj. V času streljanja se je nahajala v kleti in jo odnesla brez poškodb, njen soprog Mark, sicer odvetnik, pa je pristal na opreacijski mizi, a je njegovo stanje stabilno. 

Reuters
Joe in Teresa Giudice

Odmevni primeri

Med bolj odmevnimi primeri, ki so se v zadnjih letih znašli na njeni mizi, je primer finančne goljufije, v katero sta vpletena nekdanja zakonca Teresa in Joe Giudice, udeleženca resničnostnega šova Real Housewives of New Jersey, pa poroča portal The Times of Israel. Salasova je par zaradi utaje davkov in goljufije, povezane z osebnim stečajem, poslala v zapor, a sta lahko zaradi otrok kazen odsedela v ločenih časovnih obdobjih. A še bolj odmeven je primer, ki ga je Salasova v roke dobila nedavno. Prevzela je namreč primer mednarodne investicijske banke Deutsche Bank s sedežem v Frankfurtu, zoper katero so investitorji vložili tožbo zaradi spornih poslov z nekaterimi strankami »visokega tveganja,« vključno z razvpitim Jeffreyjem Epsteinom. Investicijsko banko je zaradi slabega nadzora nad sumljivimi transakcijami doletela 150 million ameriških dolarjev (dobrih 130 milijonov evrov) težka kazen.