"V vrtcu je zadeva strahovita"

V Odrancih dva vira okužb, v karanteni pa več deset ljudi: zaprli vrtec, fitnes, športni park

A.S.
19. 7. 2020, 20.59
Posodobljeno: 19. 7. 2020, 21.48
Deli članek:

Hrastnik, kjer imajo 30 okuženih, je postal eno od večjih žarišč v Sloveniji. Sedaj pa se podobno dogaja tudi v občini Odranci.

Majda Horvat
Občina Odranci je objavila obvestilo vrtca Mavrica, da bo vrtec po priporočilih Nacionalnega inštituta za javno zdravje zaprt zaradi primera okužbe s koronavirusom.

Spomnimo: 

V občini Hrastnik niso potrdili nobene nove okužbe. Število pozitivnih primerov znaša še vedno 30, od tega14 v domu starejših, kjer je obolelih osem oskrbovancev. 

Občina Odranci je na družbenem omrežju Facebook objavila obvestilo vrtca Mavrica, da bo vrtec po priporočilih Nacionalnega inštituta za javno zdravje zaprt zaradi primera okužbe s koronavirusom. Kot smo poročali, so okužbo potrdili pri petih zaposlenih v omenjenem vrtcu. Starši bodo morali sami poskrbeti za malčke, v skrajnem primeru bi lahko organizirali varstvo v nekdanjem vrtcu. V vrtec je sicer vpisanih 87 otrok, v zadnjih dneh ga je obiskovalo 44. Vsi so v karanteni, prav tako 17 družinskih članov, ki so bili v tesnem stiku z okuženimi, in 10 zaposlenih v vrtcu, med njimi tudi ravnateljica, je poročala TV Slovenija. 

Župan Ivan Markoja pa je danes za informativno oddajo 24 ur povedal, da so v občini Odranci z namenom preprečevanja širjenja okužb poleg vrtca zaprli tudi fitnes in športni park, prestavili so nogometno tekmo. Priznal je, da jih je v občini skupaj z zdravstveno stroko strah prihajajočega tedna. "Sploh v vrtcu je zadeva strahovita," je ob tem dejal. 

Imeli naj bi namreč dva vira okužbe. V prvem primeru gre za okuženega fanta, ki se je udeležil športnega tekmovanja (imel naj bi okoli 20 stikov), v drugem primeru pa za že omenjen pojav koronavirusa v vrtcu. V karanteni je sicer skupno 71 ljudi.