tragična smrt

Mati je hotela rehabilitirati nevarnega psa, a nastradal je novorojenček

R.T.
6. 7. 2020, 10.49
Posodobljeno: 6. 7. 2020, 10.53
Deli članek:

Le 26 dni star dojenček se je od tega sveta poslovil v čekanih agresivnega psa.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Policija mesta Lafayette v ameriški zvezni državi Indiana je mamo dveh otrok Jennifer Connell obtožila zanemarjanja, ker je januarja letos njenega novorojenega otroka, do smrti raztrgal agresivni pit bull. Za tega je mati vedela, da je bil nevaren, a ga je hotela rehabilitirati na svojem domu.

Le 26 dni je bil star mali Julian, ko ga je mati spravila v posteljo. Nato je sobo zapustila, vrata pa pustila odprta. Poleg otroka je spal manjši pes pasme beagle, ki se z večjp pit bullko Maisie ni najbolje razumel. Ta je prikorakala v sobo in začela napadati beagla. Trušč je slišal starejši sin in je psa komaj spravil narazen. Beagla je spodil iz sobe, ko se je trenutek za tem vrnil pa je onemel.

Nad novorojenim Julianom je stala Maisie, z okrvavljenim gobcem. Psica se je obnašala tako agresivno, da ne mati, ne bratec, nista mogla mimo nje, do novorojenčka. Poklicala sta policijo, ki je prihitela na kraj in Maisie ustrelila.

A za malega Juliana je bilo prepozno. Za hudimi poškodbami je umrl na kraju tragičnega dogodka.

Preiskovalci so kasneje ugotovili, da je bilo za oba otroka v družini slabo poskrbljeno, prav tako pa Jennifer ni bila prav snažna. Stanovanje je bilo polno pasjih iztrebkov in mrtvih miši. Obtožili so jo zanemarjanja obeh otrok. Mati ostaja v priporu v lokalnem zaporu in čaka na obravnavo.