Misterij

Sumljivo: v času Jeleninega umora nedosegljivi telefoni moževe družine

J.P.
6. 7. 2020, 09.46
Posodobljeno: 6. 7. 2020, 10.02
Deli članek:

Štiri leta pozneje je morilec srbske pevke še vedno na prostosti.

Facebook
Jelena Marjanović je bila umorjena 2. aprila 2016. Njeno truplo so našli naslednji dan.

Za petek je v Beogradu predvideno novo zaslišanje v postopku zoper Zorana Marjanovića (42). Ta je obtožen, da je 2. aprila 2016 na nasipu v Borči pokončal svojo soprogo Jeleno Marjanović (33). V petek naj bi tudi dobili odgovor, zakaj so bili v času zločina izklopljeni vsi mobilni telefoni družine Marjanović. Preiskava je namreč pokazala, da sta bila Zoran in Jelena v trenutku, ko je bila umorjena, v dosegu iste bazne postaje, in da so bili telefoni Marjanovićevih nedosegljivi.

Ista bazna postaja sicer še ni dokaz sam po sebi, ker pokriva tudi nasip v Crvenki, a tudi kanal, v katerem je bilo najdeno truplo. V obtožnici sicer piše, da se je kaznivo dejanje zgodilo med 16.49 in 17.30.

Edini osumljenec

Prvi se je prižgal Zoranov telefon, ko je začel poklicati Jeleno. Njegovi odvetniki sicer pravijo, da je iz korespondence z mobilnim operaterjem razvidno, da izklop telefona kot tak ni bil zabeležen, kar bi lahko pomenilo, da je bil v posebnem načinu delovanja. Ali pa, da preprosto ni bilo signala.

V primeru umora pevke Jelene Marjanović je edini osumljenec njen mož Zoran. V priporu je bil deset mesecev, zdaj se brani s prostosti. Že od začetka trdi, da ni umoril svoje žene.