Podrobnosti tragedije v Dubrovniku

37-letni Drago mamo Ano ustrelil v glavo, soditi je želel tudi bolnemu očetu

R.T.
5. 6. 2020, 08.08
Posodobljeno: 5. 6. 2020, 08.45
Deli članek:

To so podrobnosti krvave družinske drame v Dubrovniku.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Kot smo poročali, se je predmestju Dubrovnika v Gružu v noči iz srede na četrtek odvila krvava družinska drama, sin je streljal na mamo in očeta. Sedaj je v javnost pricurljalo več podrobnosti. 

Oče in sin sta s še enim poslovnim partnerjem vodila turistično agencijo, ki je organizirala izlete na različne lokacije v okolici Dubrovnika. 

37-letni Drago je mami pištolo nameril v glavo, bolnemu očetu, ki se je dan pred incidentom vrnil iz bolnišnice, pa v prsa. Kot poroča 24sata, je 67-letnica, ki je utrpela prestrelno rano na glavi, kasneje umrla v dubrovniški bolnišnici. Očeta je naboj zadel v hrbtenico, tudi ob morebitnem okrevanju, obstaja možnost, da bo nepokreten. 

37-letnik se je po krvavem incidentu skril v zapuščeni objekt, približno pol kilometra stran od družinske hiše. Policisti so kmalu okupirali velik del Gruža, osumljenca so iskali tudi v tamkajšnjih gostinskih lokalih. Prijeli so ga v nočnih urah. 

Kaj je Draga pripeljalo do tega, da pritisne na sprožilec strelnega orožja, še vedno ni znano. Slobodna Dalmacija poroča, da je pred grozljivim incidentom, prišlo do prepira, Drago pa je nato pograbil očetovo pištolo.