Na mestu mrtev

Tragedija v Beli krajini: motorist trčil v tovornjak, nesreče ni preživel

S.R.
8. 5. 2020, 16.51
Posodobljeno: 8. 5. 2020, 16.56
Deli članek:

Pri Starem trgu ob Kolpi je danes ugasnilo življenje 50-letnega motorista.

STA
Fotografija je simbolična.

Na cesti pri Starem trgu ob Kolpi, in sicer med Špeharji in Radenci, se je ob približno 13. uri pripetila huda prometna nesreča. Na kraj so se nemudoma odpravili novomeški policisti. Prve ugotovitve in zbrana obvestila kažejo, da je 50-letni motorist iz smeri Starega trga ob Kolpi peljal proti Vinici, v ovinku izgubil oblast nad motorjem in trčil v levi del tovornega vozila. Zaradi hudih poškodb je umrl na kraju nesreče, sporočajo iz PU Novo mesto. Ogleda sta se udeležila tudi preiskovalni sodnik in okrožna državna tožilka. Policisti okoliščine nesreče še preiskujejo. 

Črna statistika

Gre za letos že tretjo smrtno žrtev prometnih nesreč na cestah na območju Policijske uprave Novo mesto. Kot še pojasnjujejo, sta v mesecu marcu v prometnih nesrečah umrla voznik osebnega avtomobila in voznik kombija. V zadnjih petih letih je na območju PU Novo mesto v prometnih nesrečah umrlo 12 voznikov enoslednih motornih vozil (9 motoristov in trije vozniki mopedov).
Osem prometnih nesreč se je zgodilo zaradi neprilagojene hitrosti, nepravilna stran in smer vožnje je bila vzrok treh nesreč s smrtnim izidom, v enem primeru pa je voznik drugega vozila odvzel prednost motoristu. 

Iz PU Novo mesto motoriste pozivajo k odgovornemu in samozaščitnemu ravnanju v prometu. Hitrost naj prilagodijo ne le veljavnim omejitvam, temveč tudi razmeram na cesti in svojim vozniškim sposobnostim. Ob spremembi smeri naj se prepričajo, da to lahko varno storijo in da so jih drugi udeleženci v prometu opazili. Na motor naj sedejo spočiti, v ustreznem psihofizčnem stanju ter skušajo predvideti ravnanja drugih udeležencev v prometu. Ostale prometne udeležence pa opozarjajo na povečano število motoristov in kolesarjev na cesti, še posebej ob lepem vremenu.