vztrajen

Pijan voznik drzno bežal pred policisti, dokler mu nista odpadli pnevmatiki

B.K.
8. 5. 2020, 14.43
Posodobljeno: 8. 5. 2020, 14.48
Deli članek:

Včeraj zvečer so policisti iz Gornje Radgone po cesti, makadamu in njivi lovili pijanega in trmastega voznika.

PP Gornja Radgona
Odpadli sta mu pnevmatiki, še kar je vozil.

Okoli devete večerne ure so policisti med kontrolo prometa v Segovcih ustavljali voznika osebnega avtomobila znamke Fiat. Voznik na znake policistov ni zaustavil in je oddrvel dalje. Policijska patrulja je neposlušnemu vozniku sledila in ga skušala z zvočnimi in svetlobnimi signali pripraviti, da se končno ustavi. A voznik jih ni poslušal. Še dalje je vozil in pri tem kršil več predpisov.

V Plitvici je nato zapeljal na makadamsko cesto, po njej vozil približno 100 metrov, nato pa izgubil oblast nad vozilom, zapeljal na njivo in s sprednjim desnim kolesom trčil v del odžaganega debla. Pri tem je predrl pnevmatiko tako, da je ta začela puščati zrak. Po njivi je vozil še približno 100 metrov, ko pa je zapeljal nazaj na makadam, se mu je snela predrta pnevmatika.

Voznik je vožnjo nadaljeval po cesti proti Lešanam, med vožnjo pa se mu je izpraznila ter snela še zadnja desna pnevmatka. Voznika niti to ni zaustavilo in je pred policisti še dalje bežal po lokalni cesti v smeri naselja Apače. Tam je vozilo končno ustavil.

PP Gornja Radgona
Odpadli sta mu pnevmatiki, še kar je vozil.

A dela policistov ni bilo konec. Voznik iz vozila namreč ni hotel izstopiti. Policisti so ga zato izvlekli in obvladali s pomočjo prisilnih sredstev. Med postopkom so ugotovili, da mu je vozniško dovoljenje že bilo odvzeto, prav tako pa mu je alkotest pokazal 0,90 miligramov alkohola na liter izdihanega zraka.

49-letnega voznika so policisti hoteli pridržati, a mu je nenadoma postalo slabo, zato so na kraj poklicali reševalno vozilo. Zdravnica je ocenila, da voznik ni bil sposoben za pridržanje.

Vozilo ni bilo vozno, odvzete so mu bile registrske tablice. Zoper voznika sledi obdolžilni predlog.