nepravnomočno

23-letnik, ki je Ianu vzel atija, obsojen na sedem let in pol zapora. Igralčeva vdova: "Pustil ga je, da leži na cesti v mlaki krvi"

R.T.
8. 5. 2020, 13.25
Posodobljeno: 8. 5. 2020, 13.31
Deli članek:

Na sodišču se je zjokal in prosil za odpuščanje.

Facebook
Pokojni Aleksandar Bogdanović s sinom Ianom.

Sena Krupić, vdova hrvaškega igralca Aleksandra Bogdanovića (45), je decembra za vedno izgubila soproga. Bogdanović je življenje izgubil kmalu po prometni nesreči v Osijeku, nedaleč stran od stanovanjskega objekta, kjer je živel s soprogo in takrat dveletnim sinom Ianom. Medtem ko je prečkal prehod za pešce, je vanj trčil avtomobil, za volanom katerega je sedel takrat 22-letni Branislav Smiljanić, na sovoznikovem sedežu pa Smiljanićeva zaročenka. Smiljanić ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja, po prometni nesreči pa je pobegnil.

Igralec je utrpel hude poškodbe glave, po štirih dneh inducirane kome pa so zdravniki družinskim članom svetovali, da ga odklopijo z aparatov, ki so ga ohranjali pri življenju. Tako so tudi storili, njegove organe pa so, po poročanju hrvaških medijev, darovali. 

Smiljanić se je zlomil in v solzah prosil za odpuščanje

Tragična izguba Krupićevih in Bogdanovićevih je danes dobila svoj epilog. Smiljanića je osiješko sodišče nepravnomočno obsodilo na sedem let in pol zaporne kazni. Izkrelo mu je petletno prepoved vožnje. 23-letnik se je na sodišču zlomil, s solzami v očeh je igralčevo vdovo prosil, naj mu odpusti. Priznal je krivdo za povzročitev prometne nesreče, v kateri je ugasnilo Aleksandrovo življenje in krivdo za pobeg s kraja nesreče. "Kriv sem, odpustite mi, če mi lahko," so bile njegove besede, ki jih je na obravnavi namenil Seni.

Krupićeva z izrečeno kaznijo ni bila zadovoljna. Novinarjem hrvaškega portala 24sata je v solzah povedala, da bi moral po njenem mnenju Smiljanić za svoje dejanje dobiti največjo možno zaporno kazen tj. 15 let. "S to odločitvijo sodišča se ne strinjam, ker nas je ta fant kaznoval za celo življenje," je povedala in dodala: "Pustil ga je, da leži na cesti v mlaki krvi. Na kraj se je vrnil, ker jima je ob trčenju padla tablica z registrskimi oznakami, tam so ju tudi prijeli. Nisem prepričana, da se je vrnil, da bi mu pomagal".

"Ian še vedno misli, da je ati na dolgi predstavi v gledališču"

Krupićeva se je že decembra dotaknila mnogih src in orosila številne oči s svojim čustvenim zapisom na družbenem omrežju, ki smo ga že objavili. Zapisala je:

"Nekaj 10 metrov stran od okna, kjer je spal Ian se je odvil najbolj črn scenarij za vse nas. Za Iana Lava, zame, njegovo družino, mamo, sestro, otroke, prijatelje. Nisi samo ti, mladenič, sodeloval pri tem zločinu. Vsi, ki ste vedeli, ste. Starši, prijatelji, sistem, ki je to dopustil. Vsi ste odgovorni za smrt Aleksandra Bogdanovića. Ian Lav je mirno spal, ne da bi vedel za tragedijo, do katere je prišlo pod njegovim oknom, medtem ko ste bili vi skriti v bližnji ulici.

Ian Lav še vedno misli, da je ati na dolgi predstavi v gledališču in da bo prišel domov, kot je vedno prišel. Ko bo odraščal pa mu bom morala razložiti, da bo ta predstava trajala za vedno in da so nekateri ljudje, ki imajo napačne življenjske vrednote napisali najbolj črn scenarij za Aleksandra in preostanek življenja vseh nas, ki nas je Aleksandar pustil za sabo".