Vitez za volanom

VIDEO: 5-letnik sam z maminim avtomobilom v Kalifornijo po lamborghinija

S.R.
5. 5. 2020, 13.03
Posodobljeno: 5. 5. 2020, 13.12
Deli članek:

Policija v ameriški zvezni državi Utah je na avtocesti ustavila svojevrstnega viteza za volanom. Štel je komaj pet let, namenjen pa je bil v več kot 1000 kilometrov oddaljeno Kalifornijo.

Twitter/Utah Highway Patrol
Komaj je dosegel zavoro, je pojasnil policist.

V žepu je imel vsega skupaj tri ameriške dolarje (2,76 evra), ko je včeraj sedel v maminega terenca. Iz mesta Ogden v Utahu se je po prepiru z mamo, ki mu po lastnih besedah ni želela kupiti lamborghinija, namenil v Kalifornijo. Načrte so mu prekrižali policisti. Ti so opazili vozilo, ki je s hitrostjo slabih 50 kilometrov na uro sumljivo vijugalo po avtocesti. Pričakovali so pijanega ali kako drugače onesposobljenega voznika, a so za volanom uzrli 5-letnika, poročajo ameriški mediji. 

»Koliko si star? Pet let si star? Kje si se naučil voziti avto?« je na posnetku »srečanja« slišati policista Ricka Morgana. Ta je pozneje za KSL-TV pojasnil, da je moral drznemu dečku pomagati vozilo spraviti s ceste. »Sedel je na koncu sedeža, da je s stopali dosegel zavoro, medtem ko sem jaz stal ob strani,« je še dejal. Takrat mu je tudi razložil, da se pelje proti Kaliforniji, kjer si bo kupil lamborghinija. Čakala ga je dobrih 1200 kilometrov dolga pot, ni pa znano, ali se je mali mož tega zavedal. Kot so na twitterju zapisali policisti, bi s tremi dolarji v denarnici to težko izvedel. V incidentu sicer ni bilo poškodovanih, lokalno tožilstvo pa se po navedbah ameriških medijev še ni odločilo, ali bo zoper starše ukrepalo. Teh v kritičnem času ni bilo doma, za mladeniča pa so takrat skrbeli njegovi sorojenci.