Tom Hagen

Nenavadno izginotje bogataševe žene. Mož osumljen umora!

G.G./STA
28. 4. 2020, 14.51
Posodobljeno: 28. 4. 2020, 14.57
Deli članek:

Norveška policija je danes aretirala bogatega poslovneža v zvezi z izginotjem njegove žene. Gre za nov preobrat v primeru, ki že poldrugo leto razburja Norvežane.

Reuters
Policija pred domom Toma Hagna januarja lani.

Reuters
Tom Hagen je 164. najbogatejši Norvežan. Vrednost njegovega premoženja je bila lani ocenjena na 1,9 milijarde norveških kron (168 milijonov evrov).

Policija je 70-letnega Toma Hagna (isto ime je nosil hišni odvetnik družine Carleone v trilogiji Boter, igral ga je Robert Duvall) aretirala pred njegovim domom, ko je odhajal na delo. Osumljen je umora ali pomoči pri umoru, je sporočila policijska komisarka Ida Melbo Oystese.

Hagnova žena Anne-Elisabeth je brez sledu izginila z njunega doma v Lorenskogu, vzhodno od Osla, 31. oktobra 2018. Preiskovalci so na prizorišču našli sporočilo z grožnjami in zahtevo po odkupnini v višini devet milijonov evrov v kriptovaluti.

Občasni stiki z domnevnimi ugrabitelji na spletnih platformah so sprva potrjevali teorijo, da je bila Anne-Elisabeth žrtev ugrabitve. Junija lani je policija še enkrat pregledala sledi in začela preiskovati, ali je šlo morda za umor.

Policija ni razkrila nobenih konkretnih dokazov za svoje sume ali ugibanj o morebitnem motivu, je pa zatrdila, da ime primer sledove jasnega in naklepnega dejanja.

Kljub temu ostaja odprta vrsta vprašanj - kakšno vlogo je imel Hagen pri izginotju svoje žene, ali je imel sostorilce in kje je Anne-Elisabeth Hagen, za katero domnevajo, da je mrtva.