Napad pri Sežani

V roki prižgana motorna žaga, v glavi pa bes: Italijana pred norcem rešili mimoidoči

S.R.
13. 4. 2020, 13.38
Posodobljeno: 13. 4. 2020, 13.52
Deli članek:

V petek je sredi ceste pri Sežani neznanec ustavil državljana Italije in ga pretepel, nato pa odpeljal v smeri Šmarje - Križ.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Koprski policisti so v petek ob približno 16. uri prejeli obvestilo o napadu pri Sežani. Na kraju so ugotovili, da je 59-letnega državljana Italije, ki je s kamperjem od Šmarij vozil proti Križu, v Kriških borih prehitel voznik osebnega avtomobila, brez povoda zmanjšal hitrost, vklopil smernike in s svojim vozilom blokiral njegovo pot. Italijan je ustavil ob robu vozišča in izstopil, pri čemer ga je močno razburjeni voznik verbalno napadel, sporočajo iz PU Koper.

Ko mu je Italijan dopovedoval, da razume samo italijansko, je moški povsem pobesnel in iz prtljažnika vzel motorno žago, jo spravil v pogon in mu začel groziti. Nato je stopil še korak bližje in ga s pestjo večkrat udaril v glavo, pri tem pa z levo roko ves čas opletal s prižgano motorko. Kot pojasnjujejo koprski policisti, so nadaljnje pretepanje preprečili mimoidoči vozniki, ki so kontakt preprečili z lastnimi telesi. Norec je takrat sedel v avtomobil in odpeljal. Italijan je na srečo utrpel le lahke poškodbe glave in je zdravniško pomoč poiskal sam. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil, moškemu pa grozi kazenska ovadba za povzročitev lažje telesne poškodbe in ogrožanje z nevarnim orodjem pri pretepu ali prepiru.