Pretvarjanje

Izdajali so se za delavce elektro podjetja, bili so pretkani tatovi

B.K.
19. 2. 2020, 11.01
Posodobljeno: 19. 2. 2020, 11.05
Deli članek:

V torek sta se na območju Policijske uprave Ljubljana zgodili dve drzni tatvini, kjer so se storilci izdajali za nekaj, kar niso.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Včeraj opoldne soštirje neznani storilci v Šiški izvedli drzno tatvino. Prišli so do stanovanjske hiše in se oškodovanki predstavili kot delavci elektro podjetja. Oškodovanko so zamotili s pogovorom, jo odpeljali za hišo, medtem pa sta dva v hišo vstopila in odtujila 200 evrov gotovine.

Pol ure pred tem je bilo podobno kaznivo dejanje storjeno tudi v Medvodah. Prav tako štirje storilci so zamotili oškodovanko in ji iz hiše odtujili nadzorno kamero.

V obeh primerih gre za štiri moške, stare med 30 in 40 let, ki so se s kraja odpeljali s svetlejšim osebnim vozilom, sivo-zelene ali modre barve.

Ljubljanski policisti opažamo pojav drznih tatvin iz stanovanjskih hiš, ki jih storilci izvršujejo na zelo prefinjen in pretkan način. Oškodovance zavedejo do te mere, da preteče kar nekaj časa, preden ugotovijo, da so bili okradeni. Storilci žrtev zamotijo s pogovorom, izdajajo pa se za serviserje, trgovce, električarje ... Žrtve so predvsem starejši občani.

Policisti občanom svetujejo, da imajo osebe, ki so prišle do njih nenapovedano, ves čas pod nadzorom in jih brez potrebe ne vabijo v prostore. Vedno naj zaklenejo hišo, ko to zapustijo, ključ pa naj vzamejo s seboj, pa če tudi stopijo samo za vogal. Ob tem pa naj bodo pozorni na videz oseb ter vozilo s katerim so se pripeljali. V primeru kaznivega dejanja naj takoj obvestijo policijo.