Brutalna kazen

Tiranski oče 8-letnega sina prisilil, da je devet ur klečal na ajdovih zrnih

R.T.
16. 12. 2019, 13.33
Posodobljeno: 16. 12. 2019, 14.29
Deli članek:

35-letni Sergej Kazakov je obtožen brutalnega ravnanja s sinom.

Ruska policija
Ajdova zrna so morali odstraniti z operativnim posegom
Dečkova mati je priznala, da se je strinjala s kaznijo. »Sama sem pokleknila na zrna. Ni me bolelo,« je povedala v svoj bran.

Zgodilo se je konec oktobra v Omsku. Osemletnik je zamudil domov, kar je razbesnelo njegovega očeta Sergeja, ki je izbral »primerno« kazen. Devet ur klečanja na ajdovih zrnih. Fantova kolena so krvavela, ajdova zrna so se mu zapičila v »meso«, kot je videti na fotografiji, ki jo je ruskim medijem posredovala policija.

Osemletnik je kričal zaradi bolečin, intenziteto katerih je z brcami večal njegov oče. Na sodišču so sosedje povedali, da fantov oče, Sergej Kazakov, ni prvič pretepal sina. In res je policija na njegovem mobilnem telefonu odkrila še več posnetkov mučenja. Starša sta fanta ob priložnostih, ko je storil kaj narobe, tudi stradala, v enem primeru mu štiri dni nista dovolila jesti.

Nesrečnemu fantu so z operativnim posegom odstranili ajdova zrna. Ko je v bolnišnici okreval, je medicinske sestre spraševal, če se bo moral vrniti domov. Prosil je, da ga dodelijo »boljši družini,« toda vsaj začasno so ga vrnili nazaj k materi, ki je do zaključka sojenja v hišnem priporu.